Demonstráció miatt több járat módosított útvonalon közlekedik Budapesten

iho   ·   2017.12.15. 09:06

Demonstráció miatt ma délután 16:30 és várhatóan 19:30 között módosított útvonalon közlekedik a 70-es, a 75-ös, a 76-es és a 78-as trolibusz, a 4-es és a 6-os villamos, valamint a 15-ös, a 16-os, a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as a 105-ös és a 115-ös autóbusz.

A XIV. Dózsa György úton a Városligeti fasor és a Szondi utca/Gundel Károly út közötti szakaszt lezárják. Várhatóan 13:00-tól a Lendvay utca torkolatában a buszsáv és egy forgalmi sáv lezárásával színpadot építenek. 15:00 és 19:00 között a Szondi utcát is lezárják a Rippl-Rónai utca és a Dózsa György út között. A rendezvény résztvevői 16:30-tól várhatóan 18:15-ig a helyszínen demonstrálnak, majd a Dózsa György út–Andrássy út–József Attila utca–Széchényi István tér–Apáczai Csere János utca útvonalon vonulnak. Az útvonalon hosszirányban teljes, keresztirányban a vonulás idején várhatóan 20-30 perces szakaszos útlezárás várható. A BKK kéri a lakosságot, hogy aki a lezárások ideje alatt a belvárosban közlekedik, a gyors és kényelmes utazás érdekében a felszíni járatok helyett válassza az M1-es, az M2-es, az M3-as vagy az M4-es metróvonalakat. Az M3-as metró helyett a pótlóbusz 20:30-tól a teljes vonalon jár. A BKK folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján (www.bkkinfo.hu), vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

 

 

Közlekedési rend a Dózsa György út lezárása idején, várhatóan 16:30 és 18:30 között


A 75-ös trolibusz:

  • a Jászai Mari tér felé a Stefánia út–Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Zichy Géza utca, az Ötvenhatosok tere, a Damjanich utca/Dózsa György út, a Benczúr utca és a Hősök tere M megállót. A trolibuszok ideiglenesen a Stefánia úton az Ajtósi Dürer sor kereszteződése előtt, a 72-es trolibusz Vakok Intézete, Közlekedési Múzeum, Bethesda utca, Széchenyi fürdő M és Állatkert, valamint a 75-ös trolibusz korábbi Gundel Károly út megállóhelyénél állnak meg.
  • a Puskás Ferenc Stadion M felé a Dózsa György út–Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Hősök tere M, a Benczúr utca, a Damjanich utca/Dózsa György út, Dembinszky utca, Ötvenhatosok tere és Zichy Géza utca megállót. A trolibuszok ideiglenesen a Gundel Károly úton, valamint a 72-es trolibusz Állatkert, Széchenyi fürdő M, Kós Károly sétány, Bethesda utca, Közlekedési Múzeum és Vakok Intézete megállójában, továbbá a Stefánia úton, az Ajtósi Dürer sor után állnak meg.

A 79-es trolibusz:

  • a Kárpát utca felé a Dózsa György úton a Dvořák sétányig változatlan, majd az Olof Palme sétány–Hősök tere–Állatkerti körút–Gundel Károly körút–Dózsa György út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Benczúr utca és a Hősök tere M megállót. A trolibuszok ideiglenesen a 70-es trolibusz Dvořak sétány és Olof Palme sétány, valamint a 75-ös és a 79-es trolibusz korábbi Hősök tere M és Gundel Károly út megállóhelyénél állnak meg.
  • Keleti pályaudvar M felé a Dózsa György úton a Gundel Károly útig a menetrend szerinti, majd a Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Zichy Mihály út–Dvořak sétány–Dózsa György út útvonalon halad, és nem érinti a Hősök tere M, a Benczúr utca és a Damjanich utca/Dózsa György út megállóhelyet. A trolibuszok ideiglenesen a Szépművészeti Múzeum mögött, valamint a 72-es trolibusz Állatkert, Széchenyi fürdő M, Kós Károly sétány, Bethesda utca, Közlekedési Múzeum, továbbá a 70-es trolibusz Olof Palme sétány és Dvořak sétány megállóhelyén állnak meg.

A 20E autóbusz:

  • Káposztásmegyer felé a Dózsa György útig a változatlan, majd a Dvořak sétány–Zichy Mihály út–Erzsébet királyné útja–Hungária körút–felüljáró–Reitter Ferenc utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Hősök tere M és a Vágány utca/Róbert Károly körút megállóhelyet. Az autóbuszok ideiglenesen a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz Ötvenhatosok tere, a 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz Kacsóh Pongrác út, valamint 32-es autóbusz Vágány utca/Róbert Károly körút megállóhelyén állnak meg.
  • a Keleti pályaudvar M felé a Szent László út–Vágány utca–felüljáró–Hungária körút–Erzsébet királyné útja–Zichy Mihály út–Dvořak sétány–Dózsa György út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Hősök tere M megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 901-es autóbusz Kacsóh Pongrác út, valamint a 79-es trolibusz Ötvenhatosok tere megállójában állnak meg.

A 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz:

  • Káposztásmegyer felé a Dózsa György úton a Dvořak sétányig változatlan, majd a Dvořak sétány–Olof Palme sétány–Hősök tere–Állatkerti körút–Gundel Károly körút–Dózsa György út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Benczúr utca és a Hősök tere M megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 75-ös trolibusz korábbi Hősök tere M és Gundel Károly út megállóhelyénél állnak meg.
  • a Keleti pályaudvar M felé a Dózsa György úton a Gundel Károly útig menetrend szerinti, majd a Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Zichy Géza út– Dvořak sétány–Dózsa György út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Hősök tere M, a Benczúr utca és a Damjanich utca/Dózsa György út megállóhelyet. Az autóbuszok ideiglenesen a Szépművészeti Múzeum mögött, a 72-es trolibusz Gundel Károly út (Hősök tere M), Állatkert, Széchenyi fürdő M, Kós Károly sétány, Bethesda utca és Közlekedési Múzeum megállójában állnak meg.

 

 

Közlekedési rend a Szondi utca és a Dózsa György út lezárása idején

A 105-ös autóbusz várhatóan 16:30 és 18:30 között:

  • a Gyöngyösi utca M felé a Bajcsy-Zsilinszky útig a menetrend szerinti, majd a Bajcsy-Zsilinszky út–Podmaniczky utca–Dózsa György út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Bajcsy-Zsilinszky út M, az Opera M, az Oktogon M, a Vörösmarty utca M, a Kodály körönd M, a Bajza utca M és a Hősök tere M megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 9-es autóbusz Szent István Bazilika, Arany János utca M, a 72-es trolibusz Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út, Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), Ferdinánd híd (Izabella utca), Szinnyei Merse utca, Bajza utca megállójában, valamint a Podmaniczky utcában a Dózsa György út kereszteződése előtt állnak meg.
  • az Apor Vilmos tér felé a Dózsa György úton a Podmaniczky utcáig a menetrend szerinti, majd a Podmaniczky utca–Bajcsy-Zsilinszky út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Hősök tere M, a Bajza utca M, a Kodály körönd M, a Vörösmarty utca M, az Oktogon M, az Opera M, a Bajcsy-Zsilinszky út M megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 72-es trolibusz Szinyei Merse utca, Ferdinánd híd (Izabella utca) és Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út, és a 9-es autóbusz Arany János utca M, Szent István Bazilika megállóhelyén állnak meg.

A 72-es trolibusz várhatóan 15:00 és 18:30 között és a Mikulástroli várhatóan 17:00 és 18:30 között:

  • Zugló vasútállomás felé a Podmaniczky utca–Dózsa György út–Gundel Károly út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Munkácsy Mihály utca és Honvédkórház (Hősök tere M) megállót. A trolibuszok ideiglenesen a Podmaniczky utcában, a Dózsa György út kereszteződése előtt állnak meg.
  • Arany János utca M felé a Gundel Károly út­–Dózsa György út–Podmaniczky utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Honvédkórház (Hősök tere M), a Rippl-Rónai utca és a Bajza utca megállót. A trolibuszok ideiglenesen a 75-ös trolibusz korábbi Gundel Károly út megállóhelyénél állnak meg.

 

 

Közlekedési rend az Andrássy út–József Attila utca–Széchényi István tér lezárása idején, várhatóan 18:30 és várhatóan 19:30 között

A 105-ös autóbusz:

  • a Gyöngyösi utca M felé a Clark Ádám térig a menetrend szerinti, majd a Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Gyóni Géza tér–Margit híd–Szent István körút–Nyugati tér–Teréz körút–Podmaniczky utca–Munkácsy Mihály utca–Szondi utca–Dózsa György út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Széchenyi István tér, a József nádor tér, a Deák Ferenc tér M, a Bajcsy-Zsilinszky út M, az Opera M, az Oktogon M, a Vörösmarty utca M, a Kodály körönd M, a Bajza utca M és a Hősök tere M megállóhelyet. Az autóbuszok ideiglenesen a 990-es autóbusz Halász utca, a pótlóbusz Batthyány tér M+H,  a 990-es autóbusz Bem József tér, a pótlóbusz Margit híd, budai hídfő H megállóhelyén, a 923-as autóbusz Jászai Mari tér és Nyugati pályaudvar M, valamint a 72-es trolibusz Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), Ferdinánd híd (Izabella utca), Szinyei Merse utca, Bajza utca, Munkácsy Mihály utca és Honvédkórház (Hősök tere M) megállóhelyén állnak meg.
  • az Apor Vilmos tér felé a Dózsa György útig a menetrend szerinti, majd a Szondi utca–Bajza utca–Podmaniczky utca–Teréz körút–Nyugati tér–Szent István körút–Margit híd–Germanus Gyula park–Árpád fejedelem útja–Bem rakpart–Bem József tér–Fő utca–Clark Ádám tér módosított útvonalon halad, és nem érinti a Hősök tere M, a Bajza utca M, a Kodály körönd M, a Vörösmarty utca M, az Oktogon M, az Opera M, a Bajcsy-Zsilinszky út M, a Deák Ferenc tér M, a Hild tér és a Széchenyi István tér megállóhelyet. Az autóbuszok ideiglenesen a 72-es trolibusz Honvédkórház (Hősök tere M), Rippl-Rónai utca, Szinyei Merse utca, Bajza utca, Ferdinánd híd (Izabella utca) és Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), a 9-es autóbusz Nyugati pályaudvar M és Jászai Mari tér, a 109-es autóbusz Margit híd, budai hídfő H és Bem József tér, valamint a 990-es autóbusz Batthyány tér M+H és Szilágyi Dezső tér megállóhelyén állnak meg.

 

 

Közlekedési rend a vonulás ideje alatt, az Andrássy út–József Attila utca–Széchényi István tér szakaszos 20-30 perces lezárása idején, várhatón 18:15 és 19:15 között


A 4-es és a 6-os villamos az Andrássy út Oktogonnál történő lezárása miatt megosztva közlekedik a Dél-budai végállomások és a Blaha Lujza tér M között; valamint a Széll Kálmán tér M és az Oktogon M között.

A 9-es autóbusz a Bajcsy-Zsilinszky út várhatóan 30 perces zárása idején megosztva közlekedik az Óbuda, Bogdáni út és az Arany János utca M; valamint a Kőbánya alsó vasútállomás és a Deák Ferenc tér M között.

A 15-ös és a 115-ös autóbusz a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út lezárása idején megosztva közlekedik a Gyöngyösi utca M, illetve az Árpád híd M és a Kossuth Lajos tér M között; valamint a Boráros tér H és a Deák Ferenc tér M között.

A 70-es és a 78-as jelzésű trolibusz az Andrássy út lezárása miatt rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, aluljáró; illetve a Keleti pályaudvar M végállomás és az Akácfa utca között közlekedik.

A 76-os jelzésű trolibusz megosztva közlekedik:

  • a Jászai Mari tér és Lehel tér M között a Jászai Mari tér és a Lehel tér M között a Jászai Mari tér végállomás–Hollán Ernő utca–Csanády utca–Lehel utca–Lehel tér M végállomás–Victor Hugo utca–Pozsonyi út–Budai Nagy Antal utca–Jászai Mari tér végállomás módosított útvonalon;
  • a Keleti pályaudvar M és a Károly körút (Astoria M) között pedig a Keleti pályaudvar M végállomástól a Wesselényi utcáig a menetrend szerint, majd a Wesselényi utca–Károly körút (Astoria M) végállomás–Dohány utca–Rottenbiller utca útvonalon.

A 16-os autóbusz várhatóan 18:30 és 19:15 között, a Széchényi István térvárhatóan 30 perces lezárása miatt a Széll Kálmán tér M és Clark Ádám tér között közlekedik.

 

 

Közlekedési rend a vonulás ideje alatt, az Apáczai Csere János utca lezárása idején, várhatóan 19:00 és 20:00 között


A 15-ös és a 115-ös autóbusz a Boráros tér H felé a Nádor utca–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út –Deák Ferenc tér–Károly körút–Múzeum körút–Üllői út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Széchenyi István tér, a Vigadó tér, a Petőfi tér, a Március 15. tér és a Fővám tér M megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 9-es autóbusz Deák Ferenc tér M és Astoria M megállójában állnak meg.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek