A dunakeszi sportrepülőteret üzemeltető klubok levelet kaptak a polgármestertől, amelyben a városvezető arra hívja fel a figyelmet, hogy a repülőtér a tulajdonos részére kiadott üzembentartási engedéllyel rendelkezik, a repülőteret használók azonban nem rendelkeznek a „légiközlekedéssel összefüggő tevékenység végzésére” vonatkozó engedéllyel. Ennek hiányában repülést folytatni a polgármester szerint nem lehet, és hogy ne is lehessen, a reptéren hétvégén kiemelt ellenőrzéseket fog tartani a hatóság, hogy a jogsértőkkel szemben eljárjanak.

Az iho-repülés értesülései szerint 2009-ben a hatóság kiadott egy üzembentartási engedélyt az önkormányzatnak, közben párhuzamosan a klubok is kértek ilyet, amit a hatóság tavasszal visszavont, mondván, a városnak is van egy. Most viszont úgy tűnik, hogy a városnak kiadott engedély csak működtetési engedély, és ezen kívül kellene azt a bizonyos repüléssel foglalkozó engedélyt a reptér használóinak megszerezniük, amiről viszont a sportrepülők eddig nemigen tudtak.

Az iho.hu-nak Dióssi Csaba polgármester úgy nyilatkozott, hogy alapvetően nem a város, hanem a hatóság és a reptérhasználók között kell rendezni az ügyet. Tehát a repülés leállása nem a polgármester átiratán múlik. Dunakeszi önkormányzatának jóindulatát bizonyítja az a szerződés a Malév Repülőklubbal,  amelynek értelmében a klub a szakmai üzemeltető, és ingyen használhatja a város tulajdonában lévő repülőteret.

Arra a kérdésre, hogy a városnak melyek a hosszú távú tervei a repülőtérrel kapcsolatban, Dióssi Csaba kijelentette: Mi értéknek tartjuk, hogy Dunakeszin vitorlázó sportrepülés működik, ezt hosszú távon érdemes megtartani, ez ugyanúgy a város értékeihez tartozik, mint a lósport. Nyilván vannak olyan kérdések, például a motoros repülés, amelyben meg kell találni a lakosságnak is elfogadható egyensúlyt, hiszen a reptér a város közepén fekszik. De a vitorlázórepülés kérdését hosszú távon szeretnénk megoldani.

15 évre szólt az a törvény, amely kimondta, hogy a sportrepülőtereket ebben a funkcióban kell tovább működtetni, de ebből már nyolc eltelt, és a dunakeszi sportrepülők szeretnék legalább a maradék hetet békében végigrepülni...