783 milliót nyert kutatás-fejlesztésre a Sole-Mizo

MTI/iho   ·   2018.01.30. 07:49

A Sole-Mizo Zrt. 783 millió 260 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, amelynek segítségével 2 milliárd forint értékű kutatás-fejlesztési projektet valósít meg. A társaság új, egészségvédő, betegségmegelőző tulajdonságokkal rendelkező termékcsaládot fejleszt. A magas minőséget és élelmiszer-biztonságot garantáló terméket exportra is szánják, és az exportárbevétel növekedését várják tőle.

Az új készítmények között lesz például növelt szavatossági idejű, speciális sajt, savófehérje-koncentrátum por, csökkentett fehérjetartalmú savópor, vajkrém és többféle fermentált termék. A projekt három helyszínen, a Sole-Mizo Zrt. szegedi, bácsbokodi és csornai üzemében valósul meg. A beruházás keretében a kutatás-fejlesztés folyamatát segítő gépeket, berendezéseket szereznek be. A fejlesztés a tervek szerint november végéig elkészül. A projektnek köszönhetően a vállalat tíz K+F munkahelyet hoz létre – ismertették.

A közleményben jelezték: a projekt során szem előtt tartják a környezetterhelés csökkentését is, amely végső soron a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célozza. A Bonafarm Csoport tagjaként működő Sole-Mizo Zrt. árbevétele 2016-ban 53 milliárd forint volt, 2017-ben az előzetes adat szerint elérte a 66 milliárd forintot.

A cég az MTI érdeklődésére közölte, hogy 2018-ban az árbevételi cél 73 milliárd forint. Az árbevétel dinamikus emelkedése az innovatív termékfejlesztéseknek és beruházásoknak köszönhető, amellyel a hazai és az exportpiacokon is sikerült növekedést elérni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek