Egy évtizede elhagyatva

Kemsei Zoltán   ·   2016.08.04. 18:45
00kicsi

A hurokvágány – amely még a Budapest–Szentlőrinci Villamos Helyiérdekű Villamos Vasút (BLVV) idején épült a társaság szárnyvonalának – vesztét egy csatornaépítés okozta 2006-ban, amikoris a 42-es villamos vonalát ideiglenesen a Vas Gereben utcáig vágták vissza. Amikor a közműépítés befejeződött, a hurokvágányt nem állították vissza, ehelyett a Tulipán utca torkolatában alakítottak ki egy fejvégállomást. Ez nagyjából (alig egy hónap különbséggel) egybeesett az UV típus kivonásával Száva kocsiszín állományából, ezek a villamosok az új fejvégállomást már csak különjáratként használhatták. A Hoffherr Albert utcai (Üllői útra vezető) összekötővágány természetesen meg- és használatban maradt.

A 42-es villamos 2006-ban használatba vett fejvégállomásán. A képre kattintva galéria nyílik (a szerző felvételei)

A végállomást racionalizálták, ez eddig rendben is van. Volt azonban – azaz még mindig létezik – egy tartózkodóépület kis főzőfülkével, pihenővel, mosdóval. A végállomási tartózkodás már 2006 óta a Határ úti végállomásra van kijelölve, a Tóth Árpád utcai házikó az enyészeté. A BKV nem használja, a hajléktalanok és egyéb illetéktelen személyek annál inkább, amíg teljesen össze nem dől – 2006 augusztusa óta elhagyatottan.

A Tóth Árpád úti tartózkodó a hurok megszüntetése után öt évvel, 2011-ben...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek