Egy hét múlva indul a Ferenciek terének átalakítása

MTI   ·   2012.10.24. 13:12

Ezzel párhuzamosan megkezdik a Március 15. tér déli részének felszínrendezését is, ahol kiépül egyebek mellett az Erzsébet híd fel- és lehajtója – mondta Rogán Antal V. kerületi polgármester, majd hozzátette: a Belváros új főutcájának kiépítése elnevezésű projekt második ütemét közösen valósítja meg a kerület, a főváros és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A tervezett látkép az Erzsébet híd felé<br >(fotó: facebook.com/bkkbudapest)

A polgármester tájékoztatása szerint nem ez lesz az egyetlen beruházás a környéken, hiszen a déli belvárosban is megvalósulnak kisebb projektek, valamint a Kossuth tér rekonstrukciójához is számos tervezet kapcsolódik majd. A Ferenciek terének átalakítása és a kisebb beruházások egyenként nagyjából 3-3 milliárd forintba kerülnek majd, a Kossuth tér renoválása pedig tíz milliárdot emészthet fel. Rogán Antal megszellőztette a Széchenyi tér és a 2-es villamos pályájának felújítását is, ami 5-20 milliárd közötti összegbe kerül majd. A tervek szerint a belváros megújítása 2014. március 15-re fejeződhet be.

Látkép a Kecskeméti utca felé<br >(fotó: facebook.com/bkkbudapest)

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.