Egy hónap múlva folytatják a maláj gép keresését

MTI/iho   ·   2014.08.20. 11:37

Tony Abbott, ausztrál kormányfő azt mondta, hogy „a rendelkezésre álló legmodernebb technológiák” bevetésével fogják átvizsgálni a gép vélhető becsapódásának teljes körzetét, egy mintegy 60 ezer négyzetkilométeres területet Ausztrália partjaitól nyugatra. A kormányfő kijelentette, hogy „nem adják fel egykönnyen” a repülő utáni kutatást, és „ha a gép odalent van” az Indiai-óceán mélyén, akkor jó eséllyel meg fogják találni. Azt is hozzátette azonban, hogy ez akár egy évbe is telhet.

Ismert, a Malaysia Airlines Kuala Lumpurból Pekingbe tartó MH370-es járatával március 8-án a Dél-kínai-tenger felett szakadt meg a kapcsolat. A fedélzetén 227 utassal és 12 fős személyzettel repülő Boeing 777-200-as típusú repülőgép műholdadatokon alapuló számítások alapján ezt követően visszafordult, az Indiai-óceán felé vette útját, és ott végleg eltűnt. Az eset a polgári repülés történetének egyik legnagyobb rejtélye.

Miután a becsapódás vélhető helyszíne Ausztráliához van legközelebb, Canberra vezető szerepet vállalt a gép utáni kutatásban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.