Egy hónapra lezárták az ebesi vasúti átjárót

iho/közút   ·   2019.06.17. 14:17

Elkészült Ebes állomás teljes vágányhálózatának átépítése, így ideiglenes forgalomba is helyezték az átalakult sínpárokat. Az állomást érintő útépítési munkálatok azonban még folytatódnak, emiatt a következő hetek során megváltozik a forgalmi rend: egy hónapon keresztül, június 17-étől július 16-áig lezárják az ebesi vasúti átjárót, mely közúti forgalom lebonyolítására nem lesz alkalmas. A város vasútvonaltól délre eső részét és innen Debrecent a hajdúszováti 4805-ös főútról lehet megközelíteni közúti járművel. Az érintett időszakban gyalogosan és kerékpárral azonban át lehet kelni a vasúton a már elkészült peronaluljárón keresztül, az Arany János utca folytatásában.

A kivitelező az útátjárók lezárásával kapcsolatban az erre vonatkozó Magyar Közút Nzrt. által jóváhagyott tervek alapján forgalomtechnikai táblázásokkal szabályozza, és segíti a könnyebb tájékozódást és a forgalom folyamatos haladását az utakon. A zárással párhuzamosan a tereléssel érintett utakon a forgalom zavartalan lesz.

A 100-as vonalon jelenleg Kaba és Hajdúszoboszló vasútállomások átépítése zajlik, a munkálatok várhatóan idén év végére készülhetnek el. A rekonstrukciót vágányzárak mellett végzik, de a vonatközlekedés a nappali órákban folyamatos, buszos pótlásra csak elvétve, éjszaka lehet számítani. Az Ebes és Debrecen közötti vonalszakasz korszerűsítési munkálatai során a nyíltvonali vonalszakasz átépítése, valamint ennek ideiglenes forgalomba helyezése megtörtént, jelenleg a Szováti úti felüljáró építése és az ahhoz kapcsolódó útépítési munkák zajlanak.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, uniós és hazai forrásból valósul meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek