Egy svédországi baleset képei

iho   ·   2015.10.26. 16:20
00kicsi

A főváros felé tartó IC41-es számú vonat falevélhullás miatt nem tudott megállni a Stockholmtól mintegy 120 kilométerre északra fekvő Sala állomásán. A szerelvény a kitérő állásban levő védőváltón, majd az ütközőbakon is áthajtott, és az útátjáró sorompója mellett állt meg. A balesetben személyi sérülés nem történt, a forgalom órákig állt, vonatpótló buszok szállították az utasokat. A pórul járt vonat hat kocsiból állt, a 1413-as pályaszámú Rc6-os mozdony vontatta.

A szemtanúk – három lány, akik épp erre a vonatra szálltak volna fel – a szerelvény túl gyors közeledésre, majd a csattanásra lettek figyelmesek, az utasok – a hazaitól eltérő módon (északi hidegvér?) – pánik, sikoltozás nélkül, higgadtan viselkedtek.

A térképen a piros vonal az érkező és balesetet szenvedő szerelvény vágányútját jelöli, míg a zöld vonal az érkező ellenvonat beállított vágányútját jelöli<br>A képre kattintva galéria nyílik

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek