Egy újabb gyönyörű replika a levegőben!

iho/repülés   ·   2015.12.25. 12:00
sosl_replika0

Ken Cassens amerikai pilótának húsz év munkája van ebben a gyönyörű replikában, amely még Télapókor emelkedett a levegőbe a New York állambeli Rhinebeckben. A 71 éves Cassens 1996-ban kezdett hozzá Charles Lindbergh amerikai pilóta, feltaláló gépe másának megépítéséhez. A tökéletességre törekedett: a motorokkal kapcsolatban éppúgy, mint a pilótafülkével – minden, de minden úgy néz ki, ahogy az 1927-es óceánrepülő gépen, egy kivétellel.

Egy utolsó előtti „megbeszélés” a nagy mutatvány előtt. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

Ez a kivétel épp az óceán: Lindbergh 1927 májusában 33 és fél óra alatt elsőként repülte át egyedül, megszakítás nélkül az Atlanti-óceánt New York és Párizs között. Cassens és gépe ilyenre nem vállalkozik, bármekkora szenzáció is lenne a mutatvány.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.