Együttműködési megállapodást kötöttek

iho   ·   2013.09.13. 10:26

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság és a Magyar Vámügyi Szövetség együttműködési megállapodást kötött 2013 szeptemberében azzal a céllal, hogy elsősorban vámszakmai kérdésekben elősegítsék tagjaik többletinformációhoz jutását, ez által piaci versenyképességének javítását, érdekeik hatékonyabb érvényre juttatását – olvasható az MLBKT honlapján.

A két szervezet a mindkettőjüket érintő vámszakmai kérdésekben közös álláspont kialakítására törekszik. A folyamatosan változó jogszabályi, piaci helyzetben rendszeres szakmai egyeztetések alapján, közös felkészülés keretében alakítják ki álláspontjukat. Azt a különböző fórumokon, kiemelten a jogalkotási folyamatban való részvétel céljából rendezett egyeztetéseken egységesen képviselik, a változások tükrében folyamatosan fejlesztik. Az együttműködés során közös szakmai rendezvényeket, oktatási, illetve továbbképzési programokat szerveznek.

A két szervezet együttműködésének első közös projektje az MVSZ szeptember 18-i konferenciája, melyet az MLBKT Gyógyszeripari Tagozata is támogat. A rendezvény témája a gyógyszerek, gyógyhatású készítmények – kiemelten az alkoholtartalmú termékek – gyártása, forgalmazása során alkalmazandó vám-, jövedéki, és termékdíjszabályok és azok gyakorlati alkalmazása.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek