Elefántot gázolt el a gyorsvonat

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.12.30. 19:55
kiskep

Két menetrend szerint közlekedő vonat ütközött össze Közép-Csehországban, Kolín közelében kedden délután. A Prágából Brünnbe tartó Vysočina gyorsvonatba oldalról belefutott egy Prágából Kolínba tartó személyvonat szerelvénye Poříčany állomáson. Személyi sérülés nem történt, az anyagi károk mértékéről egyelőre még nincsenek hírek. A gyorsvonat mozdonya a baleset következtében kisiklott. Az előzetes hírek szerint a személyvonat mozdonyvezetője hibázott, aki a tilos jelzés ellenére indult ki Poříčany állomásról.

(fotó: České dráhy Facebook-oldala)

A cseh közlekedési hatóság továbbra is vizsgálja a baleset körülményeit. Annyi bizonyos, hogy a két vonat a váltókon ütközött össze, ami arra hagy következtetni, hogy emberi mulasztás történt, hiszen a baleset pillanatában a biztosítóberendezés működött. Cseh hírportálok információi szerint a gyorsvonat 80 kilométer per órás sebességgel haladt. Több fotót a balesetről a railpage.net oldalon láthatnak.

Este 18 óra után már helyreállt a forgalom a vonalon, de kisebb késések továbbra is lehetnek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek