Elektromobilokkal is kézbesít a TNT

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2015.05.12. 08:45
kiskep
A világ egyik vezető expressz küldeményeket szállító vállalata, a TNT Prágában és Brünnben már környezetbarát elektromos autókkal is teljesíti megrendeléseit. Naponta csaknem 50 sürgöny kézbesítésének a lebonyolítása esik a két elektromos autóra Prágában és Brünnben.

(fotó: TNT CZ)

A cég gondos megfontolás után úgy döntött, hogy egy Citroën Berlingót és egy Citroën Jumpert vásárolt erre a célra, utóbbival Brünn utcáin találkozhatunk. A legfőbb kritérium, ami szerint a két elektromos autót a világcég csehországi vállalata kiválasztotta, az egy feltöltéssel való kifutási távolság volt. Jelenleg a TNT-nek világszerte már körülbelül 200 elektromobilja, vagy hibrid meghajtású autója van. A cég képviselőjének elmondása szerint fontosnak tartják a környezetbarát autók egyre nagyobb számban való beszerzését, hiszen előbb-utóbb feltétel lesz a nulla vagy nagyon kevés szén-dioxid kibocsátású járművek üzemeltetése főleg a nagyvárosok zsúfolt utcáin. Egyelőre a gyér elektromobil-töltő állomások hálózata miatt Csehországban további elektromos autót nem terveznek beszerezni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek