Elérte a célját a fokozott jegyellenőrzés, márciusban folytatódik

iho   ·   2016.03.17. 09:17

A kiemelt kontroll a reggeli és a délutáni csúcsidőszakot is érintette, márciusban a Budapest–Pusztaszabolcs vonalon folytatódik. A kampány célja a jegyváltásra, ezen belül is az elővételes vásárlásra ösztönzés volt, Harminc százalékos növekedést tapasztaltak Vác, Vác-Alsóváros, Rákospalota-Újpest, Erdőkertes, Veresegyház és Dunakeszi-Gyártelep pénztáraiban, a Nyugati pályaudvar automatáinak forgalma pedig hatvan százalékkal nőtt. Az ötnapos időszakban összesen 411 jegy nélkül utazó, és jegyet váltani nem akaró utast kellett leszállítani a vonatokról, az esetek többsége a délutáni csúcsidőszakban történt. A jegy nélkül felszállóknak 775 jegyet értékesítettek, és harmincegy esetben kellett utólagosan befizetendő pótdíjat kiszabni. A hatósági kísérést a Készenléti Rendőrség adta, egy körözött személyt állítottak elő.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek