Elindult a Wizz Air dubaji járata

iho   ·   2013.10.28. 17:45
wizzdub000
A magyar hátterű diszkont-légitársaságnak ez az első valóban hosszú távú, interkontinentális járata Budapestről. A járat további különlegessége, hogy Dubaj frissen átadott repülőterére, a Dubai World Central (DWC) közlekedik, heti négy alkalommal.

Rendhagyó módon a menetrendtől eltérően, már vasárnap délután 15:30-kor megérkezett Budapestre a Wizz Air új dubaji járata. Az eltérés oka, hogy a Wizz Air egyike volt azoknak a légitársaságoknak, amelyek a polgári repülés számára frissen átadott Dubai World Central repülőteret felavathatták, ezért a tényleges menetrendnél közel fél nappal korábban, a hajnali órákban indult a repülőgép. Dubaji kormányzati tervek szerint a teljes nevén Dubai World Central – Al Maktoum Nemzetközi Repülőteret a következő években a világ legnagyobb repülőterévé fejlesztik, ami a jelenlegi fő dubaji repülőtérnél tízszer nagyobb lesz.

Ők nem légiutaskísérők... A képre kattintva galéira nyílik (fotók: Wizz Air)

A Wizz Air ezután heti négy alkalommal, hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekedik Budapest és az Emírségek között. A járat minden alkalommal 12:35-kor indul Budapestről, majd öt és fél órás repüléssel helyi idő szerint 21:00 órakor száll le Dubajban. Visszafelé 21:35-kor indul és 0:35-kor landol Budapesten. A teljes fordulóidő tehát pontosan tizenkét óra. Ilyen hosszú távú járata még soha nem volt Budapestről a Wizz Airnek, a teljes táv – 4000 kilométer – megközelíti a légitársaság flottáját alkotó Airbus A320-as gépek legnagyobb hatótávolságát.

Az új járatot Budapesten különleges köszöntővel fogadták: a keleti hagyományoknak megfelelően hastáncosok és az ilyenkor szokásos „járatnyitó torta” fogadta az érkező utasokat és a járat személyzetét. A Wizz Air dubaji járataira még most is érdemes jegyet foglalni, hiszen akár 22 990 forintért is el lehet jutni az Egyesült Arab Emírségekbe, ahonnan nemcsak Dubaj, hanem Abu-Dzabi is könnyen elérhető.

– Jobb időben nem is indulhatott volna el az új dubaji járat, hiszen amikor itt Magyarországon egyre hűvösebb az idő, úgy válik Dubaj egyre vonzóbbá és lesz egész évben kiváló úti cél – mondta el Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: – Nagyon örülünk annak, hogy a Wizz Air elindította ezt az új járatot, hiszen így kiegészült a Budapestről elérhető járathálózat a Közel-Kelet irányába. Az új közvetlen járat ráadásul jelenleg igen kedvező áron érhető el, amit az üzleti és a szabadidős utazók is kihasználhatnak.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek