Elkészült a tízezredik Mercedes-Benz B-osztály

MTI   ·   2012.07.03. 12:17

A tízezredik Mercedes-Benz B-osztályú személygépkocsi július 2-án legördült a kecskeméti gyár futószalagjáról – közölte Sztipichné Kozári Edina, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. marketing- és PR-vezetője kedden.

A felfutási idő alatt a kecskeméti gyár termelése tervszerűen működik, naponta csaknem 200 autó gördül le a gyártószalagról – mondta Sztipichné Kozári Edina, aki egyben a gyár szóvivője.

A terveknek megfelelően július közepén elindul a második műszak bevezetése, és az év végére háromezerre bővül a gyár alkalmazottainak létszáma - tette hozzá.

Az év második felében a Mercedes-Benz B-osztály gyártása mellett megkezdődik az új négyajtós kupé, a CLA próbagyártása is.

Az első 50 hazai gyártású B-osztály magyar tulajdonosokhoz kerül, míg a többi járművel a kecskeméti gyár a világ minden tájáról beérkező megrendeléseknek kíván eleget tenni. A személyautókat a Mercedes-Benz központi értékesítési részlegének adják át, amely az autók elosztását végzi.

A Daimler AG március 29-én indította be a termelést az új kecskeméti személyautógyárában. A Mercedes-Benz új kompaktautó-generációjának első terméke a B-osztály, amelynek termelését már 2011 szeptemberében megkezdték Rastattban, a Mercedes-Benz egyik németországi üzemében. A gyártókapacitás kibővítésével az autó iránti egyre növekvő keresletet kívánja kielégíteni a cég: a 2011. novemberi piaci bevezetés óta ugyanis több mint százezer megrendelés érkezett.

Kapcsolódó hírek