Elnöki bocsánatkérés a kompkatasztrófa miatt

MTI/iho   ·   2014.04.29. 07:21

Az elnök hangoztatta, sajnálja, hogy a kormány nem tudta elejét venni a balesetnek, intézkedései, valamint a balesetet követő lépései nem voltak megfelelőek. Csung Hong Von kormányfő még vasárnap mondott le tisztségéről. Távozását a kompbaleset utáni kormányintézkedések során elkövetett hibákkal indokolta. Úgy fogalmazott, hogy túl nagy terhet róna a kabinetre, ha ő tisztségében maradna.

– Az a helyes, ha vállalom a felelősséget, és lemondok – jelentette ki. A katasztrófa helyszínén kedden a búvárok még mindig a hajótestben rekedt mintegy száz eltűnt ember után kutattak, de munkájukat nehezítették az erős áramlatok. A balesetben több mint 300-an, főként diákok és tanárok haltak meg vagy tűntek el. Az azonosított áldozatok hivatalos száma vasárnap 193-ra módosult a korábbi 187-ről. A túlélők mindössze 174-en vannak. A hatóságok a 6825 tonnás komp irányításáért felelős mind a 15 tengerészt letartóztatták.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Ne mássz a vonat tetejére, életveszélyes és tilos!

MÁV/iho   ·   2024.03.20. 09:00

Ismét egy fiatal életébe került Budaörsön, hogy vasútüzemi területen illegálisan felmászott egy mozdony tetejére, ahol a 25 ezer voltos felsővezeték közelében halálos áramütést szenvedett. A MÁV újból és újból kéri a szülőket és pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos!