Előjáték a Fonódóhoz

Kemsei Zoltán   ·   2015.11.18. 11:15
00kicsi

Több helyen is karbantartják a közép-budai villamoshálózat vágányait, ez jó néhány viszonylatot pihenésre késztet bő egy hétre, de elkezdték szoktatni is az utasokat a Budai fonódóhoz.

61-es a Villányi út végén, ez megszokott látvány... A képre kattintva galéria nyílik (a szerző felvételei)

Még november 14-én, szombaton kezdődött, és 22-éig, vasárnapig tart az az átfogó karbantartás, amelynek során az Etele téren, Kelenföld kocsiszín előtt, a Kosztolányi Dezső téren és a Móricz Zsigmond körtér–Szent Gellért tér szakaszon végeznek pályamunkákat. A Bartók Béla út villamosközlekedése erre az időre gyakorlatilag megszűnt, emellett a 41-es sem jár hétvégente. A Fehérvári úton a 18-as a Savoya parktól Újbuda központig, és a „fonódósított” 61-es a Széll Kálmán tértől Budafok, Városház térig jár, a Bartók Béla utat a 47-es és a 49-es pótlókon kívül a Bécsi úttól az Etele térig hosszabbított 17-es villamospótló látja el. A Budai fonódó hálózaton a villamosközlekedés megindulását december–januárra ígéri a BKK, de ezen a héten busszal, villamossal érdekes utazási kísérleteket tehetnek a Budán járók.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek