Elővárosi villamos motorvonat tervével rukkolt elő a Newag

iho   ·   2015.06.01. 16:15
400px_newag_39we

Az egyelőre még csak látványterveken létező járműből tavaly rendelt meg hatot a Warszawska Kolej Dojazdowa (WKD). A gyártó Newag szerint a hatrészes, elővárosi szerelvény formavilágát a lengyel főváros modern építészeti stílusa inspirálta – írja a Global Rail News.

A 39WE gyári sorozatú motorvonatot kifejezetten a varsói HÉV (WKD) számára tervezte a Newag<br>(forrás: Global Rail News)

A WKD a tervek szerint 2016-tól állítja forgalomba az ötszázöt utas befogadására képes, százhatvannégy ülőhellyel rendelkező motorvonatokat. A járművek legnagyobb sebessége nyolcvan kilométer per óra lesz. A 39WE típusú vonatok külső utastájékoztató rendszere LED-es kijelzőket fog használni, a beltérben pedig folyadékkristályos monitorok mutatják majd a szükséges információkat az utasoknak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek