Vaklárma volt: eltűnt egy amerikai tanker a Csatorna felett

iho   ·   2015.04.29. 08:50
Usaf.kc135.flying.fairford_cim

Vaklármának bizonyult az amerikai tanker katasztrófájáról szóló hír: az Amerikai Légierő hivatalosan jelezte, a gép a radarernyőkről történt eltűnése után egy órával léeszállt Mildenhallban. Hogy miért kapcsolta a transzpondert a 7700-ás kódra, arról egyelőre nincs információ.

Korábban írtuk:

Eltűnt éjjel az amerikai légierő egyik tankere a La Manche csatorna felett. A QID72 kóddal repülő KC-135-ös Franciaországban, Amiens-ben szállt fel a gép egyébként a Mildenhall légibázison állomásozó alakulathoz tartozott.

A Boeing 707-es bázisán épített KC-135-ös személyzete állítólag vészjelzést adott le, de ennek okát még nem tudni. A mentőalakulatok a Dover és Calais közti szakaszon keresik az eltűnt tanker roncsait. Friss jelentés szerint nem biztos, hogy volt rádióüzenet, de a személyzet a 7700-as vészjelzés-kódott kapcsolta a gép eltűnése előtt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.