Embertelen körülmények a Regiojetnél

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.06.27. 09:00
RegioJet_01

A Student Agency, majd később Regiojetként ismert cseh magán vasút- és busztársaság nemcsak a szembetűnő erőteljes sárga színű buszaival hívta fel magára a figyelmet a kezdetekkor. A Regiojet a bizniszét arra építette, hogy mindenkinek egy osztállyal jobb minőségű szolgáltatást nyújtott. Ennek része volt az is, hogy a buszok fedélzetén utaskísérők is voltak, ami mindaddig nem volt bevett szokás Csehországban (sem).

Elég egy kódot felmutatni, és mehet a beszállás (fotók: Regiojet)

A jelenlegi kedvezőtlen munkaerőpiaci helyzetben azonban a Regiojet arra a lépésre kényszerül, hogy visszaszorítsa az utaskísérő szolgáltatást a járatain. A társaság bejelentette, hogy a nyár folyamán kikopnak az utaskísérők az egyes belföldi buszjáratokról. Az utasok önkiszolgáló módban vehetik igénybe a fedélzeti szolgáltatásokat. Ez azt jelenti, hogy az utasok nem esnek el az ingyen kávétól, teától, ásványvíztől, sőt még a napilapokat és különböző magazinokat is fellapozhatják, csak már nem a mosolygós stewardess ajánlja majd fel ezeket, mindenkihez külön odalépve.

Őt is már csak nemzetközi járaton láthatjuk...

A megszorítás a Prága–Plzeň, Prága–Liberec, Prága–Chomutov/Jirkov/Most, Prága–Jihlava–Brno, Brno–Ostrava, Brno–Zlín és Olomouc–Zlín belföldi járatokat érinti. Az utaskísérők a nemzetközi járatokon továbbra is maradnak. Ezen kívül a Prága–Český Krumlov és Prága–Karlovy Vary belföldi járatokon is ott lesznek.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek