Emelt fővel kampányol a ZSSK

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.09.18. 18:45
IV_01

A szeptemberi iskolakezdés miatt újra jelentősen megszaporodtak a gépjárművek az utakon, egyenes arányban nőttek a reggeli és délutáni dugók főleg a nagyobb városokban és az egyes agglomerációkban. Erre az elviselhetetlen helyzetre mutat rá a ZSSK legújabb kampányában, a „Fel a fejjelben”, amiben egy ismert fiatal banda tagjai eljátsszák, hogy mennyivel jobb és kényelmesebb vonattal utazni, mint a dugóban hosszú perceket, netán órákat tölteni.

Fel a fejjel! Vonattal megyünk, Zólyom és Besztercebánya központja 16 perc vonattal - így szól az egyik kampányplakát szövege<br>(forrás: ZSSK)

A zene és a koreográfia a ZSSK marketing osztályának kiválasztottjával, a S Hudbou Vesmírnou zenekarral készült, a zenéjét Sorizzo szerezte. Ugyanez a társaság már több vasutat reklámozó videoklippet is készített a ZSSK megbízásából, indult például a „Vonattal megyünk” (Ideme vlakom) vonattal utazást propagáló film, ami nem kicsit fülbemászó dallamúra és igazi temperamentumos buliklippre sikeredett. Sőt, külön weboldala is van a ZSSK utazásra buzdító kampányának.

Aztán jöttek a kisfilmek, amelyek a tisztességes és illedelmes utazásra hívták fel a figyelmet: van például WC-s jelenet, vagy éppen füstölt halat bontogató Dominika, de még enyves kezű Sorizzo is. A mostani klipben pedig arról van szó, hogy az emberek inkább hagyják otthon kocsijukat, s szálljanak fel a vonatra, mert a reggeli és délutáni csúcsban úgyis a vasút győz (hacsak nem szakad drót, vagy ilyesmi). A kampány leginkább a pozsonyi, zsolnai és kassai agglomerációban erős, itt nagy reklámplakátokat is kihelyeztek, amelyeken az egyes városok közti menetidőt hirdetik az utak mentén. A klip pedig így szól:

A videoklip szövegét talán így foglalhatnánk össze:

Természetesen a kampánynak szinte azonnal lett ellenkampánya is, azaz a több helyen tapasztalható mindennapi valóságot bemutató klip, ami szemben áll a ZSSK által forgatott klipben illusztrált dolgokkal. Tény, hogy van ilyen is, olyan is, nem mindegyik vonat csilli-villi, sőt! Mindennek ellenére dícséretes, hogy a ZSSK is, úgy, mint a Cseh Vasutak, próbálja javítani a vasút képét, próbál minél több fiatalt is megszólítani, hogy ne féljenek a vonattal utazástól.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.