Emirates első osztály Budapestről is

iho   ·   2015.01.27. 16:54
cim

Amit a légitársaságok menetrendi változásaival foglalkozó speciális portál már korábban jelzett, arról most részletes közleményt közöl az Emirates: 2015. június 1-jétől az eddigi kétosztályos Airbus A330-200-as repülőgépeket háromosztályosokra cseréli. Ezzel a bővítéssel a dubaji székhelyű légitársaság az első Budapesten, amely First Class-t is kínál utasainak.

Az Emirates 2015. június 1-jén Dubajból induló EK111-es járata 8.30 órakor száll fel a Dubaji Nemzetközi Repülőtérről, és menetrendszerint 11.35 órakor érkezik meg a magyar fővárosba, olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott dokumentumban. A 15.05 órakor, Budapestről induló EK112 járat pedig menetrendszerint 23.30 órakor landol Dubajban.

Az EK111 és EK112-es járatok különlegessége az, hogy ezeken üzemelnek majd elsőként azok az Airbus A330-200-as típusú gépek, amelyek már három osztályon várják az utasokat. A bővítéssel 27 új ülőhellyel 54-re nő a Dubaj-Budapest járat prémium ülőhelyeinek száma, 12 First Class és 42 Business Class ülőhely áll az utasok rendelkezésére a 183 fős turista osztály mellett.

„Az Emirates elkötelezett a magyar piac iránt, és a mostani bővítéssel büszkén válunk az első olyan légitársasággá Magyarországon, amely First Class-t is kínál az utasainak Dubajba, és a légitársaság globális útvonalhálózatának köszönhetően Afrikába, a Távol- és Közel-Keletre és Ausztráliába is” – mondta el Horváth Gábor, a légitársaság country managere.

Az utasok minden osztályon élvezhetik az Emirates díjnyertes ice fedélzeti szórakoztató rendszerét. A Business, valamint a First Class utasok továbbá igénybe vehetik az exkluzív Emirates Lounge-ot a budapesti repülőtéren, rendelkezésükre áll a légitársaság sofőrszolgáltatása, és az elsőbbségi beszállásnak köszönhetően még kényelmesebben szállhatnak fel a gép fedélzetére.

Az Emirates nagyvonalú poggyász-szabályozása lehetővé teszi turista osztályon 30 kg, üzleti osztályon 40 kg, prémium osztályon pedig 50 kg feladott poggyász szállítását. Emellett azok az utasok, akik regisztrálnak a légitársaság díjnyertes Skywards hűségprogramjában, a légitársasággal megtett minden mérfölddel pontokat is gyűjthetnek, és így számos szolgáltatást jelentős kedvezménnyel vehetnek igénybe a világ különböző országaiban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.