Ennyit a Nyitott Égboltról

MTI/iho   ·   2017.12.27. 16:40
open_skies_tu154_0

Az orosz lépés az indoklás szerint válasz arra, hogy az Egyesült Államok hasonló területi korlátozást helyezett kilátásba. A The Wall Street Journal című amerikai napilap szeptemberi közlése szerint Washington meg akarja tiltani az Alaszka és a Hawaii fölötti orosz megfigyelő repüléseket, és korlátozza azok távolságát, mivel Oroszország nem engedélyezi a kalinyingrádi enklávé légi megfigyelését.

A RIA Novosztyi informátora szerint Oroszország korlátozni fogja a területén az amerikai megfigyelők által igénybe vehető repülőterek számát.

A 2002-ben hatályba lépett Nyitott Égbolt-szerződésnek harmincnégy részes állama van, és a rendelkezései alapján az utóbbi tizenöt évben több mint 1200 ellenőrző repülést hajtottak végre, amelyek egyik fő célja a bizalomerősítés, a leszerelési egyezmények betartásának ellenőrzése.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek