Épül a várpalotai elkerülő első vasúti hídja

iho/közút   ·   2016.02.26. 18:45
400px_8ashid

Tavaly november elején számoltunk be arról, hogy helyükre kerültek a 8-as út várpalotai elkerülő szakaszán kialakítandó Ősi úti vasúti felüljáró hídgerendái. Az elkerülő építése most újabb fontos mérföldkőhöz érkezett: a szakaszon a vasúti pálya két helyen is a közút felett vezet át, ezek közül az egyiknél egy 120 méter hosszú és 29 méter széles vasúti híd épül. A híd gerendáit a szakemberek két, nagy teherbírású, 130 és 200 tonna megmozgatására alkalmas daru segítségével emelik helyükre. A folyamat során az összesen harminc acélból készült elemből egyszerre tíz kerül az 5,7 méter magas hídtámaszokra.

A 8-as út várpalotai elkerülőjén megvalósítandó két vasúti híd egyikének gerendáit emelik a helyükre. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: NIF Zrt. Facebook-oldala)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek