Meg lehetett csinálni: a 106-os a mellékvonalak ékszerdoboza lesz

Szöllősi Roland   ·   2015.05.18. 18:45
00kicsi

Mintegy 526 millió forintos uniós és hazai forrásból a Debrecen–Nagykereki vasútvonalon és keresztirányú autóbusz-hálózatán új, akadálymentesített peronok, decentrumok, buszfordulók, parkolók és megállók épültek. A kivitelezés jelenleg 95 százalékos, várhatóan néhány hét múlva be is fejeződik.

Pocsaj-Esztár peronja, háttérben a csillogó-villogó felvételi épülettel<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Az elmúlt napokban megkezdődött az utcabútorok kihelyezése, illetve az érintett területek parkosítása is. A projekt ékköve a Pocsaj-Esztár vasútállomáson létrehozandó „Érmelléki decentrum”, ahol az akadálymentesített vasúti peronok mellett egy buszforduló, két buszállás épült. Az első vágány csonkavágány lett. Ennek oka, hogy az 1-2. vágányhoz tartozó vasúti peron az elbontott szakaszon egyesült és közös lett az autóbuszokéval, így – a busz és a vonat menetrendjének összehangolásával – kiváló közös peronos átszállási kapcsolat hozható létre a MÁV-Start és a Hajdú Volán járművei között. Itt jelenleg az aszfaltozás előkészítése zajlik.

A 106-os vasútvonal piacbővítése, illetve nagyobb lefedettsége érdekében Nagykereki állomáson szintén új decentrumot alakítottak ki, amelynek köszönhetően a jövőben autóbusszal lehet majd továbbutazni Biharkeresztesre.

Virágosítási program

A vasútvonal állomásai a kellemesebb környezet megteremtése érdekében – a 2014-es évhez hasonlóan – idén is  virágba borultak. Az üres ablakok, kertek mind-mind színes virágokkal gazdagodtak. Az új létesítmények „felöltöztetése” jelentősen fokozza az állomások pozitív megjelenését, illetve azok megítélését. A virágosítási program civil forrásból valósult meg.

Száz tuját ültettek ki a virágosítási programban

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek