Érdekkörök harcolnak a metrópótlásért?

iho   ·   2016.09.13. 17:02

Habár kormányzati szándék van rá, még egyáltalán nem biztos, hogy magyar autóbuszokkal fogják a 3-as metrót pótolni a felújítás idején – írja az Index. Már az is komoly zavart keltett, hogy a csuklósbusz-beszerzésen a lengyel Solaris olcsó, ám kifutó, vagy a magyar MABI kissé drágább, de hazai, és folyamatos alkatrészutánpótlással ellátott járműveit választják-e, de úgy tűnik, mindkettő kútba esett a cikk szerint.

Igaz, az egyik esélyesként a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által is favorizált MABI-Bus Kft.-t jelöli meg a cikk is, ez esetben a BKV autóbuszokat vásárolna, amelyeket saját üzemeltetésben közlekedtetne is. Egyre inkább felmerül a szolgáltatás vásárlása, itt egyrészt a nyíregyháza környékén szolgáltató Trans-Tour Kft. által frissen megalakított Budapest-Busz Kft.-t tartják esélyesnek (itt nem tudni, milyen gyártó járművei közlekednének), de szintén ringbe szállhat a Debrecenben üzemeltető Inter Tan-Ker (ITK Holding), akik nemrég a Mercedes-importőr Evobus GmbH-val írtak alá szándéknyilatkozatot buszgyártásra. Egyelőre azonban a cikk szerint nem kell aggódni a buszok miatt, mert maga a felújítási tender is késik, a rekonstrukciós munkák elkezdésére nincs még meg a pontos dátum.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek