Értékesíti Waberer’s-Szemerey részvényeit Szemerey Lóránd

Joó Ferenc   ·   2018.03.23. 11:15
waberers400

Megválik a Waberer’s-Szemerey Logisztikai Kft-ben birtokolt részvényeitől Szemerey Lóránd, aki 2013 óta, a Szemerey Transport Zrt. Waberer’s Logisztika Kft-be történt beolvadása óta rendelkezett a kisebbségi részvényhányaddal. A részvények hatvan százalékát korábban is a Waberer’s International Nyrt. birtokolta. Szemerey Lóránd továbbra is a közúti árufuvarozás piacán folytatja munkáját.

Lajkó Ferenc, a Waberer’s vezérigazgatója, akit a Menedzserek Országos Szövetsége néhány hete az év menedzserének választott, elmondta, „a 2017-es tőzsdei bevezetés óta várt tranzakció újabb lépés a Waberer’s csoport szerkezetének és gazdasági érdekrendszerének egyszerűsítése felé. A WSZL megvásárlása ugyanakkor stratégiánkkal összhangban pénzügyi szempontból is értéket teremt befektetőinknek.” Az akvizíciónak köszönhetően a Waberer’s a magyarországi regionális szerződéses logisztika területén piacvezető Waberer’s-Szemerey Logisztikai Kft egyedüli tulajdonosa lesz. Az adásvétel várhatóan április másodikán zárul.

A többszáz vontatóval és ezer sofőrrel rendelkező Waberer’s-Szemerey Logisztikai Kft. a komplett rakományok belföldi fuvarozásának piacvezető vállalata a saját flottával szolgáltatást nyújtó cégek szegmensében, úgy a belföldi fuvarozás, mind a komplex logisztikai szolgáltatások területén. Tevékenysége kiterjed a szabványos raklapos áruk Magyarország területén nagy távolságokra történő fuvarozására, a belföldi száraz- és hűtöttáruk fuvarozására, raktározására és disztribúciójára, de igény szerint kisebb szállítási feladatokra, harmadik félnek nyújtott logisztikai megoldásokra, hozzáadott értéket termelő feladatokra is vállalkoznak. A társaság konszolidált éves kivonatában mintegy ötven kisebb belföldi fuvarozó cég adatai is szerepelnek.

A Waberer’s-Szemerey Logisztikai Kft. fő részét jelenti a Waberer’s International Nyrt. regionális szerződéses logisztika szegmensének, amely ötmilliárd forintnál nagyobb adózás előtti nyereséget (EBITDA) generált a tavalyi évben. Ez a Waberer’s-csoport teljes adózás előtti nyereségének bő ötöde.

A Waberer’s International Nyrt. a nemzetközi fuvarozás területén jeleskedik, Európa vezető nemzetközi komplett kamionrakomány (FTL) szállítmányozója a saját flottával szolgáltatást nyújtó cégek szegmensében. A társaság több mint háromezer-ötszáz, átlagosan két év életkorú nyerges vontatókból álló flottája közel félmilliárd kilométert tesz meg Európa útjain évente. A cég belföldi logisztikai raktárkapacitása meghaladja a százhatvanezer négyzetkilométert. A társaság bevételeinek nyolcvan százaléka is külföldről származik. A Waberer’s International részvényeinek hetvenkettő százalékával a luxemburgi székhelyű B.V. CEE Transport Holdco S.à r.l. rendelkezik.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.