Idén a SEAT az egyik leggyorsabban bővülő márka Európában

MTI/iho   ·   2017.07.15. 11:15
seat-altea-kislid

A márka globálisan 246 ezer 500 autót értékesített az idén az első hat hónapban. A június is erős hónap volt: 45 ezer 200 eladott autóval 12,6 százalékos volt a növekedés – tájékoztatta a márka magyarországi importőre az MTI-t.

A SEAT marketingért és értékesítésért felelős alelnöke, Wayne Griffith a kiemelkedő adatokat a cég eddigi legnagyobb  termékoffenzívájával magyarázta, amelynek egyik fő eleme, hogy a tavaly bevezetett Ateca modellel az Európában dinamikusan fejlődő SUV szegmensből hasított ki részesedést a márka. A modellmegújulás folytatódik egy új kompakt crossoverrel, az Aronával, majd 2018-ban egy harmadik SUV-val, valamint az új Ibizával. A márka legfőbb piaca Spanyolország, de jól szerepel Németországban és az Egyesült Királyságban is.

A Carinfo adatai szerint a SEAT Magyarországon 671 autót adott el az idén az első fél évben, ezzel részesedése 1,2 százalékos jelenleg az új személyautók piacán. A bővülés ugyanakkor erőteljes: több mint 100 százalékos volt a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A spanyolországi székhelyű multinacionális vállalat a Volkswagen-csoport tagja, teljes termelésének több mint 80 százalékát exportálja, és a világ több mint hetvenöt országában van jelen. A márka 2016-ban összesen 410 ezer 200 gépkocsit értékesített világszerte. A SEAT-csoport három spanyolországi termelési központjában  több mint 14 ezer főt foglalkoztat. Emellett gyártóhellyel rendelkezik Csehországban, Portugáliában és Szlovákiában.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Autóbuszközlekedés

Hosszú hétvége március idusán: csütörtökön már péntek van a MÁV-nál

iho   ·   2024.03.13. 08:50

Március 15-én, a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.