Ezt nehéz überelni: ingyenes vonatozás Szlovákiában!

iho   ·   2017.09.15. 16:14
00kicsi

Mintha elosztották volna egymás között: a ZSSK járatain a személy- és regionális gyorsvonatokra érvényes félárú kedvezmény szeptember 18-ától (hétfőtől) 22-éig (péntekig) vehető igénybe, a RegioJet „Csallóköz Expressznek” is becézett járatán azonban már 16-án, szombaton (és csak ezen a napon!) ingyenesen utazhat bárki. A cél ugyanaz: a vasúti közlekedés népszerűsítése az egyéni (autós) közlekedéssel szemben.

A ZSSK mindezekkel együtt már közzétette a várható veszteséget is: az egész hetes akció (napi 1247 szerelvénnyel számolva) körülbelül százezer eurót kóstál majd, ám megéri áldozatot hozni a (például) Svájcénál háromszor rosszabb vasúti közlekedési mutatók miatt (a szlovákiai évi hat utazással szemben az alpesi ország tizenkilences számmal büszkélkedhet).

Fel Csallóközre!íbr>(forrás: RegioJet)

A RegioJet az autósokon kívül a kirándulóforgalomra is számít a szombati ingyenes akciójával: Pozsony, Dunaszerdahely, Révkomárom kedvező turisztikai célpont, továbbá a kisgyerekekkel utazóknak – a piciknek mindig élmény a vonatozás – is a kedvében járhatnak.

A 2002 óta szervezett Európai Mobilitási Hét – amelynek célja a közlekedés alternatív módjainak megkedveltetése – Szlovákiában is égető problémákat tár fel, a személygépkocsik száma az utóbbi években megduplázódott. A vasút – különösképp a Pozsony környéki ingaforgalom – azonban növekvő népszerűségnek örvend – írja a felvidek.ma portál.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek