Fejlemények midibusz tenderen: mégse jön az Orangeways

Istvánfi Péter   ·   2014.04.10. 17:02

Előre ittak a medve bőrére az Orangewaysnél: az MTI-hez eljuttatott közleményük (amiből a mi cikkünk is íródott) után pár nappal a BKK is kiadott egy közleményt. Ebben az új Volvo 7900A-k mellett azt is megemlítik, hogy a miditender ugyan érvényes lett, azonban az Orangeways referenciáját adó egyik cég felszámolás alá került, így a közbeszerzési törvény alapján hiánypótlásra kötelezték a céget, azonban ez nem sikerült maradéktalanul, így az Orangewayst végül kizárták. A tender másik indulója, a VT-Arriva már korábban visszalépett, így az eljárást eredménytelennek nyilvánították, de a folytatás mellett döntött a BKK, hamarosan újra kiírják a tendert.

Eközben a második midis tender (16+24 dízel midi) is érvénytelen lett, de folytatódik tovább. A törvény ugyanis megengedi, hogy hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást írjanak ki. A tárgyalásra a tenderre jelentkezett két gyártót, a Rábát és a török Karsant hívja majd meg a BKK. Arról is döntöttek, hogy függetlenül az eljárástól, az új buszokat a BKV fogja majd üzemeltetni.

A haramdik midis tender, a 7+14 elektromos buszról szóló pedig még folyamatban van, eredményhírdetés később várható.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek