Fekve maradt a retróhétvége egyik hőse

Vörös Attila   ·   2018.07.29. 18:02
80194

Nohabbal és két retrófestésű Szergejjel kedveskedik ezen a hétvégén a MÁV-Start a vasút szerelmeseinek. A 001-es Nohab és a 001-es Szergej szombaton és vasárnap egy-egy fordulót teljesít(ett) Székesfehérvár és Tapolca között, a 194-es gép pedig két pár vonaton is büszkén feszíthetett. Sajnos információink szerint a 194-es utolsó körében egy kis hiba csúszott a gépezetbe, a mozdony a 19703-as járattal Zánka-Köveskálon fekve maradt. De olyannyira, hogy az egy órával mögötte induló 1973-as vonat, amit a 001-es Szergej húz már el is hagyta...

Mi lehet még a festésnél is klasszikusabb egy nyári hétvégén, ha nem a biztberhiba miatt szétesett menetrend és a fekve maradó szerelvény?

Csajághoz közelít a szombati első napsütéses retrójárat élén a 194-es (fotó: Vörös Attila)

A 628 194-es gépet a dombóvári műhelyben újították fel, itt kapta meg retró csíkos festését is. A mozdony idén februárra lett kész, és főleg a fehérvár-környéki terelésben vetették be. Sajnos április óta csaknem három hónapig nem láthattuk mozogni, alkatrészre és javításra várt. Nemrég viszont elkészült, így visszatérhetett tehervonatozni a Mezőföldre. Reméljük, most nem esik ki újabb negyedévre a pompás Szergej!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek