Fel az égre!

MTI/iho   ·   2017.12.17. 12:00
boeing737-800_skyup0

Az új légitársaság charterjáratokat indít Kijevből, Harkivból, Lembergből (Lviv) és Odesszából tizenhat városba, elsősorban az ukrán állampolgárok által leginkább kedvelt üdülőhelyekre: a törökországi Antalyába, Bodrumba és Dalamanba, a spanyolországi Barcelonába, Santa Cruz de Tenerifébe, Alicantéba és Palma de Mallorcába, az egyiptomi Sarm es-Sejkbe, El-Gurdakába, az olaszországi Riminibe, a montenegrói Tivatba, a bulgáriai Burgaszba és Várnába, a ciprusi Lárnakába, az Egyesült Arab Emírségekben lévő Dubajba, valamint Albánia fővárosába, Tiranába.

Egyelőre ez a biztos: a Boeing 737-800-as. Kíváncsiak leszünk a festésére. Szerintünk sárga és kék lesz benne... (illusztráció: Boeing)

Május végétől állandó belföldi járatokat indítanak Kijev–Odessza, Harkiv–Odessza és Lviv–Odessza között. Jevhen Hajnackij, az új légitársaság vezérigazgatója közölte, hogy a Kijev–Odessza közötti járatra, egy irányba szóló jegyek már 499 hrivnya, azaz kevesebb mint 4900 forintos áron is kaphatók lesznek. Közölte, hogy a tervek szerint jövő márciusban kezdik árusítani az első repülőjegyeket.

Ukrajna legnagyobb külföldi és belföldi utasszállító légitársasága, az Aerosvit 2013 elején hivatalosan csődöt jelentetett, és az 1994 óta működő társaság megszűnt. Azóta a MAU (Ukrán Nemzetközi Légitársaság) az egyetlen utasszállító légi közlekedési vállalata az országnak. A cég 1992 óta működik, belföldi járatai mellett a világ harmincnyolc országába szállít utasokat.

A SkyUP három Boeing 737-800-as repülőgéppel kezdene, 2019-re megduplázná flottáját, 2022-ben pedig már tizenkét géppel repülnének, hogy azok is Boeingok lesznek-e, bérlik, használtan veszik, vagy újonnan, nem tudni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.