Mindenki imádja: máris százezren utaztak a debreceni 2-esen

iho   ·   2014.02.26. 15:40
00kicsi

A szerda délelőtti átadás óta gyakorlatilag mindenki 2-es villamosozik Debrecenben: csütörtökön délután ötre már meg is lett a százezredik utas. Vasárnapig biztos, hogy marad is a felfokozott érdelődés, hiszen, március 2-án üzemzárásig közlekedhetnek térítésmentes emlékjeggyel az új villamosvonalon.

Szerdai események:

Az első napon megvolt az első kisebb üzemzavar is: az 511-es CAF-nak a Nagyállomás felé vészfékezni kellett az egyik kereszteződésnél – egy utas lett rosszul. Túl jól sikerült: a villamos olyannyira megállt, hogy leállt a vezérlése, gyakorlatilag újra kellett indítani. Ez viszont tovább tartott a kelleténél: két szerelvény is feltorlódott mögötte.

Korábban írtuk:

A február 26-án délelőtt rendezett átadóünnepség alkalmából hat, Spanyolországból beszerzett villamost sorakoztattak fel a debreceni Kossuth téren. Mielőtt az utasok felszállhattak az első, menetrend szerint induló járműre, többek között beszédet mondott Kósa Lajos, polgármester, Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter, valamint Jesus Esnaola, a CAF vezérigazgatója is. Kósa Lajos külön megköszönte a helyi vállalkozók munkáját, akiknek a segítsége nélkül nem jöhetett volna létre ez a beruházás. Bejelentette, hogy városa 825 millió forintot nyert a magyar állam Önerő Alap pályázatán. Ezt a forrást az új vonal környezetének felújítására szeretnék fordítani.

Debrecen polgármestere, a nemzeti fejlesztési miniszterrel közösen vágták át az ünnepi szalagot<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(fotók: Szever Dániel)</br>

Debrecenbe eddig tizenöt új villamost szállítottak a spanyolok, de egyelőre csak tizenhárommal végezték el a szükséges futópróbákat. A DKV Zrt. tájékoztatása szerint ennyi járművel már ellátható a tervezett utasforgalom, vagyis csúcsidőben 4–6 percenként járhatnak a CAF villamosok a Doberdó utca és a Nagyállomás közötti szakaszon.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek