Felújítják a Széchenyi téri trolibuszmegállót

iho/közút   ·   2011.10.19. 18:26
A munkát a Szegedi Közlekedési Kft. beruházásában a Magyar Aszfalt Kft. végzi, és előreláthatóan másfél hónapig fog tartani.

A beruházás keretében teljes átépítésre kerül a megállóhely bazaltbeton burkolata, a járdán pedig a régi aszfaltburkolat helyett új, klinkertégla burkolatot alakítanak ki. A vakok és gyengénlátók közlekedésének elősegítésére a megállóhelyen vakvezető kerül beépítésre, valamint a megálló akadálymentes le-, illetve felszállást biztosító peronszegéllyel kerül kialakításra.

A beruházás az Európai Unió Central Europe projekten belül a Trolley – Promoting Electric Public Transport program keretében nyert 426 ezer eurós támogatásból valósul meg, melyből a megállóhely felújítása tizenhárommillió forintba kerül.

A megállóhely felújítása idején a Híd utcában megmarad a kétszer egysávos forgalmi rend, a trolibuszok le- és felszállító helye továbbra is a Széchenyi téri autóbusz-megállóhely marad. A posta melletti járda lezárása miatt a gyalogosforgalom a Híd utca szemközti oldalán lesz.

Kapcsolódó hírek