Felújítják szombattól a Bocskai út egy szakaszát Budapesten

MTI/iho   ·   2016.07.26. 14:49

A Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a Budapest XI. kerületében zajló építkezés több mint egy kilométernyi szakaszt érint. Megújulnak a forgalmi sávok, a buszsávok, a parkolófelületek és a járdák is. A Nagyszőlős utca és a Fehérvári út között a két-két forgalmi sáv mellett mindkét oldalon közös busz- és kerékpársávot alakítanak ki, valamint a Karolina út és a Nagyszőlős utca között a bal pályán egy 1,25 méter széles kerékpársáv is épül a Karolina út irányába. A felújítás során a járdákon ferde vagy párhuzamos parkolókat jelölnek ki úgy, hogy a járdafelület szélessége két és fél méter legyen. A zöldfelületek rendezése során több mint száz díszfát és ezernél több cserjét ültetnek, továbbá mintegy tizenkétezer négyzetméteren tereprendezési, humuszolási és füvesítési feladatokat végeznek. A rekonstrukció végeztével balra lehet majd kanyarodni a Zsombolyai utcába a Bocskai út városhatár felőli torkolatából az újonnan kialakított sávon. Ezenkívül a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében a gyalogátkelőhelyet áthelyezik a csomópont keleti oldalára. Az útfelújítás ideje alatt a területen vízvezeték-rekonstrukciós munkákat is végeznek. Az építkezéssel járó forgalomkorlátozásokról folyamatos tájékoztatást kapnak a közlekedők.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.