Malév-leállás: helyszíni jelentés a tanácstalanságról

Szilágyi Károly   ·   2012.02.03. 12:30
foto4cimjo

Földet ért délelőtt az utolsó érkező Malév-járat Helsinkiből <br>(fotó: MTI)

Nincsenek tumultuózus jelenetek, de a Malév és a Budapest Airport alkalmazottainak jelenléte ellenére nagy a bizonytalanság a 2B terminál indulási csarnokában a nemzeti légitársaság leállása utáni órákban.

A check-in pultok reggel hatkor nem nyitottak ki, és az önkiszolgáló check-ineket is lekapcsolták,  ekkor a hangosbemondó még reggel hétig kért türelmet a várakozó utasoktól. Ezután vált világossá, hogy a Malév az összes induló járatot törölte.

(fotók: Szilágy Károly)

Az utasok azóta egyfolytában arról panaszkodnak az iho.hu tudósítójának, hogy kevés az információ, nem tudják, repülhetnek-e vagy sem. A Budapest Airport emberei vizet osztanak nekik, viszont az is sokaknak gond, hogy az indulási csarnokban kevés az ülőhely.

Hosszú sor kígyózik jelenleg is a jegyiroda előtt, az alkalmazottak sorszámokat osztanak, de kevés utasnak oldódott meg eddig a problémája.  Különösen azok vannak nagy bajban, akik átszállással mentek volna tovább valamelyik nyugat-eruópai repülőtérről a tengerentúlra.

Egy román utas például elmondta az iho.hu kérdésére, hogy az Egyesült Államokba utazik spanyolországi átszállással, de a csatlakozását már lekéste, még a főnökeivel sem tudott kapcsolatba lépni, hogy értesítse őket, mi történt.

Egy amerikai utas a könnyeivel küszködve mondta: „Fogalmam sincs, mi lesz velem”.

A legelképesztőbb történetet azonban azok az utasok mondták el, akik még korán reggel úgy hitték, megoldották az utazásukat, mert felvette őket egy meg nem nevezett légitársaság, de később már a gépen ülő utasok közül szállították le a Malév-jeggyel rendelkezőket.

Az indulási csarnokban tehát nyugalom van, de ezt a nyugalmat a szokásoshoz képest jóval több rendőr felügyeli a 2B terminálon.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.