Kétórás figyelmeztető sztrájkba léptek szerdán 11 és 13 óra között a légiforgalmi irányítók a Hungarocontrolnál, miután szakszervezetük és a vállalat nem tudott megállapodni a dolgozók huszonegy pontos követelésével kapcsolatban. Ha továbbra sem jutnak közös nevezőre, akkor április 23-án határozatlan idejű sztrájkba lépnek.

A munkabeszüntetést a CONTROL Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete kezdeményezte, a dolgozók 11 és 13 óra között tartjották meg a sztrájkot, emiatt szerdán a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről induló és oda érkező repülőgépek késhetnek, illetve a Magyarország felett átrepülő forgalom esetében is lehetnek kisebb késések.

A Hungarocontrol közlése szerint a szakszervezet huszonegy pontos követelést nyújtott be, amelyek a munkakörülményeikkel, illetve munkaidő beosztási kérdéssekkel kapcsolatosak. Amennyiben a közeljövőben sem sikerül erről megállapodniuk, az irányítók április 23-án 10 órától határozatlan idejű sztrájkba lépnek, az akció napjain 10 és 15 között a kollektív szerződésben rögzített minimális szolgáltatást garantálják.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!