Fizetésképtelen lehet a BKV

iho/vasút   ·   2011.08.12. 07:54

A BKV régi hiteleinek megújítására nincs mód, új kölcsönt pedig csak állami garanciára kapna, mondta a Népszabadságnak Atkári János, aki 1994-től 2006-ig Demszky Gábor főpolgármester gazdasági ügyekkel foglalkozó helyettese volt. A kilencmilliárdos extra támogatás nélkül a cég fizetésképtelenné válik, állítja. A napilap címlapsztorit szentelt a közlekedési társaság ügyének.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Budapesti Közlekedési Központ részvételével tárgyalások indultak a közlekedési cégek (a BKV-n kívül a MÁV és a Volánok) helyzetének rendezésére, a megtakarítási lehetőségek felkutatására, egy új struktúra kialakítására és a tarifakedvezmények átgondolására.

A Népszabadság úgy tudja, a BKV állami támogatásáról készülő normatív szabályozás szerint az nem haladhatná meg az önkormányzati támogatás 125 százalékát, azaz a jelenleginél jóval kevesebb lenne, ha a főváros nem nyúlna sokkal mélyebben a zsebébe.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.