Flirtöket vesz a Südostbahn

iho/vasút   ·   2016.06.28. 18:45
400px_flirt_sudostbahn

A június huszonhetedikén aláírt megállapodás értéke százhetvenmillió svájci frank. A Südostbahn új vonatai a Sankt Gallen és Luzern közötti Voralpen-Express-járatokon állnak majd forgalomba a 2019. decemberi menetrendváltástól, leváltva a közel negyven éves elődeiket. A vasúttársaság elnöke, Hans Altherr elmondta, amikor a svájci szövetségi kormány és a kantonok 2014-ben a korosodó járműállomány lecserélése mellett döntöttek, igen magasra helyezték a mércét: körülbelül ezerötszáz tényezőt szabtak meg az új vonatok számára.

Hat, egyenként nyolcrészes és öt négyrészes, harmadik generációs Flirtöt szerez be a svájci Südostbahn a Voralpen-Express járatokra (forrás: Stadler Rail)

A tizenegy Flirt közül hat nyolcrészes, öt pedig négyrészes lesz. Előbbiek 361 ülőhelyet biztosítanak, amelyek közül hetven első osztályú, utóbbiak 198 üléséből huszonhárom található első osztályon. A szerelvények százhatvan kilométer per órás sebességre lesznek képesek.

A vonatok belső tere is a magas minőséget fogja képviselni, amelyet úgy terveztek, hogy számos igényt kielégítsenek: például nyugodt utazást biztosítsanak a dolgozni járóknak, a panorámaablakoknak köszönhetően pazar látvány tárul majd a turisták elé, de a síelni és kerékpározni indulók is el tudják majd helyezni felszerelésüket a járműveken. Minden ülés mellé konnektort építenek be, továbbá külön családi és büférészleg is található majd a vasúttársaság legújabb Flirt-motorvonatain – adja hírül a Railway Gazette.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek