Flottaváltás Nagy-Britanniában

Trautmann Balázs   ·   2014.10.25. 09:54

A merev szárnyú típusokat érintő váltás a brit védelmi minisztérium jelentette be. A Katonai Repülési Oktatórendszer (Military Flying Training System, MFTS) program győzteseként a KBR és az Elbit Systems közös vállalkozása, az Affinity ajánlatát fogadta el október 24-én.

Ennek megfelelően az alapképzés során az eddig használt Grob G115 Tutor repülőgépeket Grob G120TP-k fogják váltani. A haladó képzés során a leendő merevszárnyú pilóták a Shorts Tucano T1-esek helyett Beechcraft T-6C-k pilótafülkéjébe ülhetnek. A több hajtóműves típusok képzését a bérelt turboprop Beechcraft King Air 200-esek helyett sugárhajtású, két hajtóműves Embraer Phenom 100 repülőgépekkel végzik majd.

A most bejelentett győzelem 2033-ig ad munkát az Affinity-nek, s a brit királyi hadsereg, a légierő és a haditengerészet pilótautánpótlását biztosítja majd. Az alapképzést a királyi légierő Barkston Heath és Cranwell repülőterein végzik majd a Grob G120TP-kkel. A haladó képzésnek Valley repülőtere ad otthont a Beechcraft T-6C-kkel együtt, míg a többhajtóműves képzés Embraer Phenom 100-asai Cranwell repülőteréről üzemelnek majd.

A légierő leendő vadászpilótái a BAE Systems Hawk 128-asokkal kapnak további haladó képzést Valley-ben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.