flydubai: budapesti járatok nyártól

iho   ·   2018.12.18. 11:50
cim

A flydubai diszkont légitársaság új budapesti járatárának indulását a jövő év júniusától tervezi az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett légifuvarozó. Bár a flydubai nem tartozik közvetlenül az Emirates légitársaság cégcsoportjába, mégis, az úgynevezett code-share rendszeren keresztül a Magyarországról Dubajon át közlekedő utas akár az Emirates járataira is tud átszálló jegyet foglalni, és a feladott poggyászát is automatikusan továbbítják - írja a Budapest Airport szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.


A flydubai a hatvangépes flottájának legmodernebb tagjával, a Boeing 737-8MAX típusú gépekkel kezdi meg az üzemelést Budapesten. A tervezett menetrend kiválóan illeszkedik az Emirates naponta közlekedő járatához, hiszen a flydubai gépe késő délután indul majd Dubajból (17:35-kor) és 21:30-ra ér Budapestre. A gép itt pontosan két órát tölt el, majd 23:30-kor indul vissza, és mintegy öt és fél órás repülést követően helyi idő szerint 7:05-re érkezik a Dubai International (DXB) repülőtérre.

A flydubai legújabb gépein 10 business és 156 turista osztályú helyet kínálnak, ráadásul az új járat naponta közlekedik majd a magyar főváros és az emirátusok legnagyobb légikikötője között. A reggeli érkezésnek köszönhetően pedig az utasok kényelmesen elérik az Emirates által kínált járatokat Ausztrália, Thaiföld, Japán és India irányába. A flydubai természetesen bőséges átszállási lehetőségeket kínál a saját rendszerén keresztül is, hiszen Dubajból 95 célállomásra, számos kedvelt óceáni üdülőhelyre repülnek, és kínálatukban indiai, pakisztáni, és afrikai egzotikus úti célok is szerepelnek.

„Dinamikusan fejlődő, az utasok igényeit rugalmasan kiszolgálni képes, színvonalas légifuvarozóval bővül a kínálatunk” – jelentette ki Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Ghaith Al Ghaith, a flydubai vezérigazgatója ezt hangsúlyozta: „Örömmel jelentjük be a budapesti és a nápolyi járat elindítását. Ezek a célállomások újabb utazási lehetőségeket teremtenek az utasaink számára és egyúttal tovább erősítik hosszútávú stratégiánkat, amely a turisták akadálytalan áramlásán alapszik és tovább erősíti az Egyesült Arab Emírségek által kínált közvetlen légi összeköttetéseket.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.