Földmunkák Aszódnál

iho   ·   2014.08.30. 13:45
400__IMG_9237__140826_Aszod-Godollo_palyaepites

2013 júniusának elején óriási zivatarok áztatták hazánkat, az égi áldást a hatvani vonal sem úszta meg. Június negyedikén annyi eső esett, hogy a miskolci fővonal Gödöllői-hegységet átszelő szakszán, Aszód és Máriabesnyő között a víz rámosta a hegyoldalt a pályára.

Így nézett ki tavaly a 80a<br>(fotó: Nagy Imre)

Most nyáron jött el az ideje, hogy az átázott, szennyezett pályaszakaszt rendesen megcsinálják, ehhez kapcsolódóan pedig a későbbi sárlavinák elleni védelmet is fejlesztik. Az érintett részen a bal vágányt teljesen újjáépítik, komoly földmunkákat is végeznek.

És ilyen most, a vonatablakból<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

A munka az érintett vágány teljes kizárásával jár, Aszód és Gödöllő között így csak egy vágányon haladhat a forgalom. Emiatt augusztus 17. és szeptember 18. között a hatvani személyvonatokat lemondták, az egri és sátoraljaújhelyi gyorsvonatok viszont a főváros és Hatvan között mindenhol megállnak. Ezen a részen a személyvonatosított gyorsokra gyorsvonati pótjegyet nem kell váltani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek