Folytatja növekedését a WebEye

iho   ·   2018.01.17. 13:45
00kicsi

A cégcsoport közel hatezer végpontot, azaz járművet és állomást vont be hálózatába 2017-ben, emellett bővítette mobilos és tableten elérhető flottakövetési szolgálatainak körét. Tóth Levente, a WebEye Telematics Group nemrég kinevezett nemzetközi kereskedelmi igazgatója elmondta: lényeges lépés volt a tachográf alapú külföldi napidíj riport bevezetése, az útvonal-optimalizálást szolgáló megállapodás a német PTV Grouppal, a román Fan Courier fuvarozó vállalat 1500 kamiont érintő tenderének megnyerése, és a Waberer's-Szemerey Logisztikával kötött öt és fél éves stratégiai megállapodás.

Egyre jobban terjed a telematika a fuvarozóknál (forrás: WebEye Telematics Group)

Közel félmillió tehergépjárművet regisztráltak a hazai piacon a KSH 2016-os adatai szerint, a legtöbben már használnak valamilyen telematikai rendszert. A WebEye 2018-as törekvései így globális irányba mutatnak, Lengyelországban, Romániában és a balkáni államokban ugrásszerű, mintegy húsz százalékos növekedésre számítanak a logisztikai innovációban.

Ezeket a piacokat már a legmodernebb, tabletre és mobilra tervezett megoldásokkal látják el a szereplők, amelyek a diszpécsereken és a fuvarszervezőkön kívül a járművezetők munkáját is megkönnyítik, miközben a felhasználói élményt sem szorítják háttérbe. A szállítmányozó cégek hatékonyságát a kihelyezett szakmai tanácsadók is segítik, ezt a gyakorlatot a WebEye és a Waberer's-Szemerey Logisztika együttműködésében alkalmazzák. A következő években várható, hogy a legtöbb járműbe beépítik az adatgyűjtésre alkalmas hardvereket. A WebEye a következő 5–10 évben jelentős átalakulást prognosztizál a logisztikai iparágban, amelynek hátterében az azonnal és bárhol elérhető információk, az ügyfelek által generált növekvő adatigény és az ezekre választ adó hatékonyabb döntési folyamatok állnak – olvastuk a WebEye Telematics Group sajtóközleményében.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek