Újabb tárgyalást tartott a BKV Zrt. vezetése az érdekképviseletekkel a 2019-es bérfejlesztés érdekében szerdán. Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója az egyeztetésen is kiemelte, hogy szükség van a bérfejlesztésre, lesz is béremelés. Jelenleg is folyik a megállapodáshoz szükséges pénzügyi források előteremtése. Ennek hiányában fedezet nélküli teljesítésvállalás történne, ami a felek közti kölcsönös partneri viszonyt is sértené, továbbá tisztességtelen eljárás lenne azokkal a lojális, elhivatott dolgozókkal szemben is, akik mindennapi munkájukkal biztosítják a BKV zavartalan működését.

Felelős vállalatként a BKV olyan ajánlatot kíván az érdekképviseletek elé terjeszteni, ami komplexitásából eredően egyszerre szavatolja a meglévő munkavállalók megelégedését, valamint a munkaerőpiaci helyzetre reagálva vonzó alternatívát nyújt a leendő kollégák számára is. A tárgyalássorozat jelenlegi szakaszában is jól látszik, hogy a BKV menedzsmentje az érdekképviseletekkel közösen arra törekszik, hogy rövid időn belül a lehetőségekhez mérten a legjobb megállapodás szülessen.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!