Folytatódik a 21-es főút bővítése

MTI/iho   ·   2015.03.17. 08:30

A majdnem 14 milliárd forintos beruházás 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás segítségével valósul meg. A jelenlegi 2×1 sávos utat 2×2 sávossá bővítik Heves megyében Lőrinci, Apc és Zagyvaszántó, Nógrád megyében pedig Jobbágyi és Szurdokpüspöki települések között.

A szélesítés mellett külön szintű csomópontokat, körforgalmakat, új gyalogos és kerékpáros aluljárókat, a Szuha-patak felett új hidakat, vadátjárót létesítenek. Felújítják a párhuzamos utakat is és átépítik az érintett útkereszteződéseket, növelve ezzel a biztonságos közlekedés feltételeit.

Nógrádban 4,5 kilométeren, Heves megyében 5,3 kilométeres szakaszon zajlik a négysávosítás. A Heves megyei szakasz kivitelezését a Swietelsky Magyarország Zrt. végzi nettó 8,1 milliárd forintért, a Nógrád megyei szakaszon a Swietelsky Magyarország Zrt. és a HE-DO Kft. által alkotott konzorcium dolgozik, itt a beruházási érték nettó 5,5 milliárd forint.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek