Folytatódik a Teleki László téri pályafelújítás

iho/vasút   ·   2016.05.20. 11:31

2016. május 21-étől (szombattól) a VIII. kerületi Teleki László téri villamosvágány-felújítás és útépítés új üteme kezdődik, ezért újra változik az ott közlekedő villamosjáratok forgalma. Ennek előkészítése miatt május 21-én (szombaton) egész nap és 22-én (vasárnap) az első járatindulástól este 22 óráig a 28-as, a 28A és a 37A villamos ideiglenesen eredeti menetrendje szerint jár. Vasárnap késő este a 28A és a 37A villamos rövidített, illetve módosított útvonalon közlekedik, a Blaha Lujza tér M és az Orczy tér között pedig pótlóbusszal lehet utazni majd. Május 23-ától (hétfőtől) várhatóan június 25-éig tart az építkezés befejező üteme. Ebben az időszakban a 28-as, a 28A, a 37-es és a 37A villamos a Dobozi utca és a Kis Fuvaros utca között mindkét irányba ugyanazon a vágányon közlekedik, ezért a Teleki László téren minden szerelvény a Kőbánya irányú peronnál áll meg. Emiatt kis mértékben változnak a villamosok indulási időpontjai is. A 62-es villamossal eközben továbbra is Rákospalota, MÁV-telep és a Keleti pályaudvar M között, a Magdolna utca megálló után a 24-es villamos vonalára terelve közlekedik.

Közlekedés a 28-as, a 28A és a 37A villamos vonalán május 21-én egész nap és 22-én késő estig:

Május 21-én (szombaton) egész nap, valamint 22-én (vasárnap) az első járatindulástól 22 óráig a 28-as, a 28A és a 37A villamos ideiglenesen újra az eredeti menetrendje szerinti útvonalán jár, a felújítás előtti indulási időpontok szerint.

Közlekedés a 28A és a 37A villamos vonalán május 22-én késő este:

Május 22-én (vasárnap) este 22 órától az utolsó járatindulásig a 28A és a 37A villamos módosított útvonalon közlekedik, a Blaha Lujza tér M és az Orczy tér között pedig pótlóbusszal lehet utazni.

A 28A villamos az Új köztemető végállomástól a Magdolna utca megállóhelyig menetrend szerinti útvonalán, majd onnan a 24-es vonalára terelve, annak Keleti pályaudvar M végállomásáig közlekedik.

A 37A villamossal rövidített útvonalon, a Sörgyár végállomás és a Magdolna utca megállóhely között lehet utazni.

A 28A és a 37A villamos által nem érintett vonalszakaszon a 28A jelzésű pótlóbusszal lehet utazni, amely a Blaha Lujza tér M és az Orczy tér között közlekedik.

  • Az Orczy tértől a Blaha Lujza tér M felé tartó pótlóbusz a Fiumei út–Teleki László tér–Szerdahelyi utca–Mátyás tér–Nagy Fuvaros utca–Népszínház utca útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:
    • Orczy tér: a Fiumei úton a Kőbányai út kereszteződése után,
    • Magdolna utca: a Fiumei úton a Salgótarjáni utca kereszteződése után,
    • Teleki László tér (Szerdahelyi utca): a 99-es busz ideiglenes megállóhelye,
    • II. János Pál pápa tér M: a 99-es autóbusz megállóhelye a Szerdahelyi utcában, a Teleki tér után,
    • Blaha Lujza tér M (Népszínház utca): a buszvégállomáson.
  • A Blaha Lujza tér M felől az Orczy tér felé tartó pótlóbusz a Népszínház utca–József körút–Blaha Lujza tér–Rákóczi út–Kiss József utca–Népszínház utca–Alföldi utca–Fiumei út–Orczy tér útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:
    • Blaha Lujza tér M (Népszínház utca): a 217E autóbusz felszállóhelye,
    • II. János Pál pápa tér M: a 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A és a 62-es villamos, valamint a 217E autóbusz megállóhelye,
    • Magdolna utca: a Fiumei úton a Teleki László térnél,
    • Orczy tér: a Fiumei úton a Baross utca kereszteződése előtt.
    • Orczy tér: a 9-es, a 909-es és a 217E autóbusz megállóhelye.

Közlekedés a 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A és a 62-es villamos vonalán május 23-ától június 25-éig:

Május 23-ától (hétfőtől) várhatóan június 25-éig a 28-as, a 28A, a 37-es és a 37A villamos a teljes útvonalán, menetrend szerinti végállomásai között közlekedik, azonban a Dobozi utca és a Kis Fuvaros utca közötti pályaszakaszon mindkét irányba ugyanazon a vágányon. Ezért a Teleki László téren minden szerelvény a Kőbánya irányú peronnál áll meg. Ennek megfelelően kis mértékben változnak mind a négy villamosjárat indulási időpontjai.

A 62-es villamos – ahogy az építkezés kezdete óta – ebben az időszakban továbbra is Rákospalota, MÁV-telep és a Keleti pályaudvar M között, a Magdolna utca megálló után a 24-es villamos vonalára terelve közlekedik. A Magdolna utca megállóhelytől a Blaha Lujza térre a 28-as, a 28A, a 37-es vagy a 37A villamosra átszállva lehetséges eljutni.

Közlekedés a kőbányai villamosvonalakon június 26-ától:

Várhatóan június 26-ától minden érintett villamosjárat – a 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A és a 62-es – újra a Teleki László tér felújítása előtti forgalmi rend szerint közlekedik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.