Fonódó: lassan elérnek a Lánchídhoz

MTI/iho   ·   2015.03.10. 11:10

Az átépítést a szeptemberben a budai fonódó villamoshálózaton is forgalomba álló új CAF villamosok miatt hajtják végre, a munkálatok várhatóan 2016. március végéig tartanak.

A több ütemben zajló átépítéssel az alagút szerkezetének főbb méretei megmaradnak, de ahhoz, hogy a jelenleginél nagyobb villamosok is elférjenek az alagútban, a középső oszlopokat el kell bontani. Megváltozik a sínek íve, valamint felújítják a BKV áramellátási hálózatát a Batthyány tér és a Clark Ádám tér között.

A nettó 884 millió forintba kerülő felújítás ideje alatt, december elejéig a villamosok dél-budai végállomásukról csak a Clark Ádám térig közlekednek, onnan a 17-es villamospótló busszal, illetve a 86-os busszal lehet észak felé tovább utazni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.