Fotózd le nekünk! – Magánvasutak Magyarországon

Berky Dénes   ·   2013.03.11. 13:30
kiskep_magan

Hazánkban viszont még nem jelentek meg a személyszállításban ezek a társaságok, így a képek nagy részén tehervonatokat láthatunk. Így kapcsolódunk az előző heti témához, alkotva egy amolyan kétrészes epizódot. Magyarország vasúti liberalizációja a kétezres évek első felében kezdődött, ekkor jelentek meg az egyre színesebb mozdonyok a hazai vasútvonalakon. A legtöbb magán-vasúttársaság nemzetközi szállítmányozást végez magyarországi kiinduló- vagy végponttal, de sok dolgozik kizárólag az ország határain belül is. Ezen a héten is nagyon sok kép érkezett, a vasútfotósok körében népszerűek a nemritkán feltűnő fényezésű magánvasúti mozdonyok által vontatott tehervonatok. Köszönjük a képeket olvasóinknak és kellemes képnézegetést kívánunk!

Egy olvasónk jelezte, előfordult, hogy többen a képeket innen letöltve sajátjaikként jelenítik meg máshol. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az itt megjelent felvételek a szerzői jogok védelme alatt állnak, és így kizárólag a szerző engedélyvel (aki a kép alatt megjelölt olvasónk) terjeszthetőek.

Nagy Imre fotóján Vámosgyörkön az előtérben a Floyd nagyon-nagy Dácsiája és a Kárpát Vasút Nohabja<br>A képre kattintva galériát tekinthetnek meg az olvasók által küldött felvételekből

A jövő hét témája: A közlekedési csomópontok itthon és külföldön. A vasúti és buszpályaudvarok vagy állomások, repülőterek és kikötők.

Elsősorban a személyszállítás épületeit célozzuk meg a témaként, de várjuk a felvételeket a teherszállítás témakörében is. A közlekedés jelképei az állandóan nyüzsgő csomópontok, a sok emberrel, az induló és érkező járművekkel. Sok szép, dinamikus felvételt lehet készíteni ezeken a helyeken, így várjuk képeiket a berky.denes@indohaz.hu e-mail címre, március 17-én 18 óráig. A téma miatt különösen fontos lenne, hogy a képek készítésének helyét, illetve éves pontossággal az idejét is megadják, amennyiben lehetséges. A tárgy rovatba ezt írják: Fotózd le nekünk!

Kapcsolódó hírek