Futár: plusz három villamosvonal

iho   ·   2014.06.08. 12:45
futvill0

További villamosjáratok kapcsolódtak be teljes körűen az új forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerbe. Ezentúl már a 3-as, a 24-es és a 49-es vonalán is kizárólag olyan szerelvényekkel lehet utazni, amelyeken működik a Futár, azaz a pontos indulási idő megjelenik a közterületi kijelzőkön és a metróállomásokon kihelyezett monitorokon. A három villamosjáraton műholdas helyzetmeghatározó rendszer segítségével mondja be az automata a következő megállót, és arról az utastérben elhelyezett kijelzőn is tájékoztat.

Nézzen szét a futáros 3-ason, 24-esen és 49-esen! A képre kattintva galéria nyílik (fotó: BKK Facebook-oldala)

Nyár végéig a hátralévő közel 200 villamosra folyamatosan szereli fel a Synergon a szükséges eszközöket. Bár a munkálatok technikai nehézségekkel is jártak – emiatt az érvényben lévő szerződés és a jogszabályok szerint kötbért kellett kiszabnia a BKK-nak – jelenleg már nincs műszaki akadálya a szerelések befejezésének.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek