Garázskapu redőny szerelése otthon: nem lehetetlen!

iho   ·   2020.02.10. 04:57

Nem kivitelezhetetlen

A garázskapu redőny szereléshez segédlet, szerszám, de még videós útmutató is szép számmal áll rendelkezésre. A Redőny Diszkont árnyékoló webáruház munkatársai is azt állítják: a garázskapu redőny feltétele tulajdonképpen egyszerű, ha valaki pontosan követi az általuk leírt folyamatokat. Igaz, hogy munka legalább 2-3 embert kíván, de tulajdonképpen egy délután alatt megvalósítható.

Az egyetlen fontos dolog a méretvétel, de ehhez a legtöbb gyártónál és forgalmazónál szintén kapunk segítséget, pontosan ábrázolják, hogyan és milyen szögben vegyünk méretet az ajtóról.

Mire kell figyelni garázskapu redőny szereléskor?

Ha úgy döntünk, hogy magunk szereljük be a redőnyt, a vásárlás előtt azért érdemes néhány dolgot figyelembe venni. Ha valamilyen könnyűszerkezetes megoldású garázsunk van, fontos mérlegelni, vajon elég stabil-e a szerkezet az ajtó befogadásához. Az esetek kilencven százalékában a garázskapu redőny nem okoz problémát, de ritkán előfordulhat, hogy mégsem ez a legjobb megoldás.

A szereléskor egy fontos ellenőrizendő szempont a megfelelő csavarválasztás. Ha fára rögzítjük az ajtót, megfelelő méretű facsavarra lesz szükség, ha fal van a tok mögött, általában valamilyen önfúrós csavart ajánlott használni. Érdemes figyelni arra is, hogy a végleges rögzítés és beállítás előtt ideiglenesen áram alá helyezve is teszteljük a kaput - csak akkor szabad elvégezni az utolsó simításokat, ha a kapu már megfelelő helyzetben áll.


Mit nyerünk a garázskapuval?

A garázskapu az egyik legegyszerűbben távirányítható nyílászáró. Egy ilyen ajtó minden házba jól jön: a segítségével akár akadálymentes környezetet is teremthetünk, átmenetileg megkönnyítve például az idősebb családtagok helyzetét. A gombnyomásra nyíló kaput különösebb erőbefektetés nélkül üzemeltethetjük, ezzel sok kényelmetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

A jól kiválasztott garázskapu redőnyök segítségével akár a fűtésszámlán is spórolhatunk. A legtöbb modell kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Mivel masszív szerkezetről beszélünk, a vagyonvédelemben is erősebbek, mint a hagyományos deszka ajtók. A kényelmes, csendes és esztétikus megoldás érdekében pedig csak egy kis gyakorlat szükséges. A garázskapu szerelési segédlet alapján pedig a munka nagy része könnyedén kivitelezhető.

(x)

Kapcsolódó hírek